Arbeidet med tartandekket på Blåbærmyra som i prinsippet har pågått siden sommeren 2015 begynner å gå mot slutten. 9. mai kom arbeidet med å legge dekke i gang, og det er nå på operasjon 6 av 7. Oliver Gintzel i tyske Polytan har beskrevet de syv trinnene;

Operasjon 1 var å rette opp grunnen, fjerne metallstenger og planere.

Operasjon 2 og 3 var å legge grunndekket med tartan i to lag.

image

Operasjon 4 og 5 var å dekke arena med plast og legge fargedekke med blandingen fargepulver, gummi og blyfri bensin.

image

Operasjon 6 er å legge blåfarget UV-beskyttende coating på toppen av banen.

Operasjon 7 vil være å merke opp banen. Alle linjer skal på, for alle distanser, hekk, lengde, tresteg, høyde. Det vil også bli merket opp for 60- og 100-meter i begge ender.

image

Denne gjengen fra Polytan har gjort en kjempeinnsats i anleggsperioden. To slovaker, en polakk og en slovener fra tyske Polytan.

image

Polytan sammen med Tony André Strande i driftsselskapet FID

Coating vil starte i morgen, torsdag. Deretter vil det ifølge Polytan ta 3 oppholdsdager å merke banen. Det starter mandag, og det er derfor antatt at man vil kunne begynne å bruke i hvert fall gressanlegget på ettermiddagen onsdag den 8. juni eller torsdag 9. juni.

Valdreskeeper og vaktmester Raivo Varazinskis i driftsselskapet har gjort en god jobb med å få banen klar til fotballspill i juni og utover. Mye av hullene og dumpene i banen har blitt tettet, gresset har blitt gitt gode groforhold slik at det nå er pent og grønt og fire nye 5er og seks nye 3er mål vil være klare til bruk.