Fagernes IL J13, bestående av jenter født i 2004, var helgen 18. til 20. august på HamKam Elite Jentecup som ble spilt på diverse baner i Hamarområdet. Jentene bet virkelig fra seg, og klarte å komme seg helt til semifinalene.

Laget spiller til vanlig i 1. divisjon J13, som er øverste nivå, i Indre Østland. De hadde en svært god vår og ble nummer to. Med dette i bakhodet og turneringsseier i Lerum Cup noen uker i forveien var det en forventningsfull gjeng som gjorde seg klar for turnering der de skulle få måle krefter mot de aller beste: Satelittlag fra Sunnmøre, Kretslag fra Sunnhordland, Røa, Kolbotn, Norsk Fotballakademi og Kongsvinger var noen av de potensielle motstanderne.

J13 bestående av Emma, Hanna, Siri, Ingrid, Marit, Karianne, Celine, Renate, Camilla, Mari, Nora, Hedda, Kaja, Thea og Malin.

Med en knallgod start og hele 7-3 mot Røa var jentene i gang, og i andre kamp sto Team Sunnhordland på motsatt side. Det ble en ekstremt hardtspilt og jevn affære, der Fagernes til slutt trakk det lengste strået og sikret 1-0. De var med det videre til A-sluttspill, men dro også med seg en 3-0-seier mot Kongsvinger i gruppespillet før Norsk Fotballakademi sto på motsatt side i kvartfinalen. Det ble nok en beintøff kamp, der Norsk Fotballakademi tok ledelsen 1-0 før Fagernes klarte å snu kampen i sin favør.

Jentene klare for kamp

I semifinalen møtte Fagernes vinnende finalist Satelitt Sunnmøre, bestående av de beste 13-åringene fra hele Sunnmøre. Det endte tilslutt 3-0 mot en ekstremt god motstander, som til slutt vant finalen 3-0. Fagernesjentene var uavhengig av semifinaletapet veldig godt fornøyd, og lagledelsen like så. Trenere er Jarle Kleven og Eva Kristin Skattebo, lagledere er Vivi Nyhus og Kjersti Bakken Hansen.