Sportsplan for FIL svømmergruppa.

 

 

A gruppa: (Konkurransegruppa)

 

For å kunne delta i A – gruppa, man kunne trene 3 ganger i uken og delta på stevner en gang i mnd. Beherske alle fire svømme arter. I tillegg bør man minst ha 300 poeng i henhold til Fina tabellen i en svømme art som jenta og 250 poeng som gutt. Man må også kunne svømme korrekt 100 m Medley.

Må i samråd med trener, lage en individuell målsetning. Må komme tidsnok til trening.

 

B- gruppa: (Forberedende Konkurransegruppe)

 

For å kunne delta i B-gruppa må man kunne trene 2 ganger i uken og delta på stevner i henhold til stevnekalender. Man må i tillegg klare å svømme 1000 meters merke, 200 m rygg Crawl, 200 m crawl og 200 m bryst.

Må komme tilsnok til trening.

 

C - gruppa: ( Videregående opplæring)

 

For å kunne delta i C-gruppa må man ha bestått alle fire begynner merkene: (Hval, Skilpadde, Pingvin og Selunge merket). I C-gruppa må man kunne trene 1 gang i uken og delta på stevner i henhold til stevnekalender.

Må komme tidsnok til trening.  

 

Prinsipper i treningen:

 

For å utvikle en progresjon i trening og personlig utvikling hos den enkelte svømmer, må svømmerne i A og konkurranse gjenge hvert år delta i stevner som er tilpasset svømmerens nivå.

Alle svømmerne i A gjengen og konkurranse gjengen skal gis mulighet og har ansvar for selv å delta i planlegging av egne mål og progresjon av disse. Den enkelte svømmer har også ansvar for at det sportslige opplegget blir gjennomført.

 

Konkurranse gjengen må ha en progresjon og fokus på all landtrening, som styrketrening, basistrening, alternativ trening og landoppvarming.

 

I alle gruppene er det viktig å jobbe med høyst mulig fokus og kvalitet i treningen. Ha fokus på best mulig teknikk i både rolig og hurtig svømming.