Fagernes IL har i enighet med Valdres Fotballklubb kjøpt tilbake aksjene i Fagernes Idrettspark Drift, som har ansvar for drift av anlegget på Blåbærmyra.

I dette ligger det en forpliktelse om at Fagernes omtrent halverer den gjeld som Valdres FK har hatt til Fagernes hovedlag, Fagernes Fotball og Driftsselskapet, mens Fagernes IL på ny får 49% av aksjene som Valdres FK kjøpte tilbake i 2016. Videre skal Valdres FK ha samme leiebetingelser som Fagernes IL de neste 10 årene, men forplikter seg da også til å bruke Blåbærmyra som sin hovedbane.

– Alt fortsetter ellers som før. Valdres FK vil fortsatt leie banen, og ha Blåbærmyra som hovedarena de nærmeste ti årene. Det ligger i avtalen. De leier også kontor i klubbhuset, i likhet med Fagernes IL. Med 30 lag og cirka 275 spillere er Fagernes IL en leverandør av spillere til Valdres FK, når de kommer opp på junior- og seniornivå. Dette må bli bra også de nærmeste ti årene, og vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Valdres FK, avslutter Skattebo.

Det foreligger også planer om å ruste opp både kunstgressdekket og anlegget rundt banen ellers;

– I bakgrunnen for avtalene ligger det også at vi ønsker å skifte ut kunstgraset på Blåbærmyra, ettersom dette ble lagt i 2005, og er veldig slitt. Vi arbeider med å realisere dette allerede i 2018. Da var det viktig å få noe mer penger inn i dette prosjektet med tanke på reklameavtalen, sier styreleder i FID og FIL Fotball Geir Helge Skattebo.